mytí oken ceníkVzpomínám si na to živě, téměř jako by to bylo včera. Společně s přítelem jsme – po dlouhém čekání a ještě delším hledání – mohli konečně získat atraktivní prostor. Který se měl stát místem pro naši novou, dávno vysnívanou kavárnu. Počáteční vlnu radosti a nadšení nám pokazilo několik neočekávaných chybiček na kráse. Mytí oken Brno.výškové mytí oken

Bývalé kanceláře zaniklé firmy se nacházejí na vyvýšeném poschodí budovy a částečně vyčnívají do ulice. Což je vlastně prostorovou výhodou. Naopak praktickou nevýhodou se stala skleněná fasáda, která tvoří centrální stěnu prostoru. Masívní oblouk ze skla a oceli je na pohled velmi působivý a láká zdaleka – ovšem představa, že bude přes něj na hosty „pražit“ sluníčko. Nás zneklidňovala od samého začátku. A o čištění a údržbě takového vzdouvajícího se skleněného oceánu, jsme se raději vyjadřovali velice střídmě a mlhavě.

Štěstí se rozhodlo, že nás neopustí – díky rozpáleným telefonním linkám několika známých se podařilo objevit malou firmu. Která se stínění, markýzám, roletám a závěsům věnuje již léta. Stačilo pouze několik společných jednání, potřebné měření a návrhy, aby po měsíci spatřilo světlo světa cool řešení. Technici firmy navrhli speciální vnitřní rolety, které nejenom ochrání návštěvníky před ostrým sluncem. A teplem, ale dodají celému prostoru velmi specifický a nezaměnitelný vzhled.

Tento krok nás s konečnou platností inspiroval…

mytí oken cena za m2Tento krok nás s konečnou platností inspiroval k celkovému dizajnu interiéru kavárny. Podepsali jsme smlouvu s menším dizajnérským studiem, které se postaralo o high-tech architekturu prostoru. Která disponuje množstvím skvělých vychytávek a nápadů s využitím moderních materiálů. Oba jsme byli unešeni, neboť tento styl nás velmi lákal, a v tichosti jsme s ním koketovali již dlouhou dobu.úklidové služby

Ohromnou úlevou pro naplnění našich snů byli první hosté a prvních několik týdnů provozu kavárny. Kromě několika, do očí bijících nepochopení – spojených spíše se závistí a snahou vymezit se proti nám za každou cenu. Byly první reakce návštěvníků vysloveně pozitivní, často nadšené. Je proto pochopitelné, že nás takový start nabudil neuvěřitelnou energií a my jsme téměř nezamhouřili oči, neboť jsme chtěli stoupat stále výš a výše.

Skutečně se nám podařilo přivézt naši kavárnu k správně pulzujícímu životu a najít tak pro ni skvělé místo v tepajícím organizmu města a jeho obyvatel. Jak však běžely dny a týdny, začala nás nenápadně pronásledovat otázka. Kterou jsme při startu odsunuli kamsi do pozadí – jakým způsobem budeme řešit údržbu skleněné fasády a celé stěny? Každým dnem bylo patrnější, že se ta dokonale čirá průhlednost vytrácí a na skleněné ploše se začínají objevovat různé mapy, skvrny a šmouhy, včetně pozdravů od všude přítomných holubů…

Zmiňoval jsem se již na začátku…

Výškové mytí oken Zmiňoval jsem se již na začátku, že naše kavárna je na atraktivním místě v centru města, proto o prach, točící se vítr. Samozřejmě lepivý smog a neodbytné holuby, zde nikdy nebyla a není nouze. Nebylo vůbec o čem diskutovat, neboť fasáda která tvoří okna a oči našeho podniku – musí být trvale čistá a udržovaná. Neboť hosty z pochopitelných důvodů takové zásadní otazníky, kterým je vystaven každý majitel, vůbec a zcela po právu nezajímají.Práce ve výškách

Dalším, spíše technickým problémem byl daný fakt, že tak veliká skleněná plocha potřebuje při mytí. Čištění speciálně vyškolené pracovníky s náležitě prověřeným know-how, což nám otázku řešení problému údržby vůbec neulehčovalo. Když to jednoduše shrnu – čelili jsme povinnosti vymyslet nějaký způsob, který by fungoval spolehlivě a kvalitně.

Krásně čistá skla jsme měli při otevření kavárny, neboť přítel zapřáhnul své staré známosti a dva kolegové z jeho horolezeckého klubu fasádu krásně umyli a vyleštili. Fajn, bylo to prima zahájení, které v hostech i v nás vzbuzovalo dobrý pocit, ale současná otázka je postavena jinak – kdo toto všechno bude dělat pravidelně, bezpečně a hlavně na stabilně kvalitní úrovni?

No, a v tuto chvíli se opět projevilo…

Mytí oken pomocí horolezcůNo, a v tuto chvíli se opět projevilo, proč se chlapi vlastně žení – manželky totiž mnohdy znají věci, které se mužům obloukem vyhýbají. Stačilo se pouze před mou ženou zmínit a to ještě náhodně, o mých a přítelových patáliích s mytím skleněné fasády, a manželka na mne – vlastně obratem – vybalila kontakt na úklidovou společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí a čištění oken i ve výškách Brno.Mytí skleníků

Manželčina kamarádka je před časem viděla přímo v akci u nich v práci. Šéfové byli s jejich prací více než spokojeni, takže bez váhání podepsali s úklidovou firmou mytí oken Brno smlouvu na další roky. To je velmi dobrá zpráva – říkám si – to by se nám mohlo velice hodit. Proč složitě pátrat, když se nám zde nabízejí ověřené informace s kvalitním řešením.

Ráno jsem tedy do společnosti zavolal a nastínil jim, co bychom od nich potřebovali. Dnes mne to, po všech zkušenostech s firmou A SERVIS LIPKA již nepřekvapuje, ale tehdy jsem měl z jejich přístupu k našemu zadání a návrhům, jen ten nejlepší pocit.

Navrhli nám, pro nás ideální termín…

Mytí zimních zahrad Navrhli nám, pro nás ideální termín, způsob, cenu i technologii, takže po chvilce, během které jsem nabídku konzultoval s kolegou, již nebylo o čem přemýšlet a závazně jsem se s nimi domluvil. Pro nás byla velmi pozoruhodná a lákavá ještě další skutečnost – společnost nám nabídla tzv. nano-impregnaci oken. Která je sice dražší než –li běžné mytí v jejich podání, ale díky ní budou naši skleněnou stěnu a fasádu pravidelně čistit – obrazně řečeno – pouze vítr a déšť! Jedním dechem se k tomu patří připomenout, že zcela spolehlivě a zadarmo.Mytí světlíků

Jaký je vlastně princip této nano-technologie? Na precizně umyté a vyčištěné sklo se nanese speciální mikrovrstva. Která účinně a velice spolehlivě brání přichycení prachu a všech ostatních nečistot. Potom postačí silnější vítr nebo déšť a okna zůstávají i nadále čistá. Neboť tyto běžné povětrnostní podmínky odvádějí bez sebemenších stop veškeré nečistoty z takto ošetřených ploch samospádem na zem. Pochopitelně jsme této nejmodernější technologie využili a s neskrývaným zájmem, jsme s tímto postupem souhlasili.

Přesně dle svých slibovaných slov a podle naší dohody, pracovníci A SERVIS LIPKA nejdříve fasádu perfektně a pečlivě umyli. Následně ji skutečně dokonale a zářivě vyleštili, přičemž podotýkám, že vše dělali poctivě ručně – pouze s pomocí čisté bavlněné tkaniny. Takže na pořadu dne nebyla vůbec žádná chemie. Měl jsem dokonce nutkavé pokušení, byť pouze na zlomek vteřiny – zavolat na ně, že to již stačí. Že je to naprosto perfektní, ale naštěstí mi tehdy zazvonil telefon… Jistě, toto byl jen malý pokus o žert, neboť jsem měl z jejich činnosti skvělý pocit a velmi dobrou náladu!

Když dokončili mytí a leštění celé skleněné plochy…

Mytí světelných reklamKdyž dokončili mytí a leštění celé skleněné plochy, nanesli na vnější stranu stěny již vzpomínanou nano-impregnaci. V těchto chvílích si počínali velice opatrně, pečlivě a systematicky. Po zaschnutí celé skleněné plochy již nikdo nemohl vůbec tušit, že je ošetřena speciálním filmem. Jako předem informovaného laika. Mne tato nenápadná skutečnost zaskočila, neboť jsem si nebyl vůbec jistý, jak se tato nepostřehnutelná a neviditelná mikrovrstva může tak účinně projevit v běžné praxi…Mytí a čištění log

Musím ale s radostí konstatovat, že úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., aplikace nano technologie a mytí oken i ve výškách Brno svůj slib do posledního puntíku splnila. Od aplikace jejich technologie již uplynulo spoustu času, ale okna jsou stále čistá, bez jakýchkoliv viditelných skvrn, map, fleků či šmouh. Jsem skálopevně přesvědčen, že pokud bychom tehdy nevyužili nabídky nano-impregnace, měli bychom nyní již za sebou minimálně jedno další čištění a mytí našich prosklených ploch.

Ušetřit takovým způsobem náš drahocenný čas…

Mytí a čištění billboardůUšetřit takovým způsobem náš drahocenný čas i slušnou sumu peněz, se ukázalo jako velmi šťastné a rozumné řešení. Které nás tehdy velmi lákalo a ke kterému jsme se velmi správně rozhodli. Nano technologie aplikovaná společností A SERVIS LIPKA funguje velmi spolehlivě a kvalitně a velkou měrou pomáhá naší kavárně udržovat dobré jméno. S přítelem jsme přesvědčeni, že čistá okna včetně dokonale udržovaného prostoru, tvoří základní pilíř jakékoliv dobré kavárny.Mytí a čištění reklamních cedulí

Touto cestou se tak chceme oba společně – ještě jednou poděkovat společnosti A SERVIS LIPKA, a to nejen za odborně odvedené služby, které nás těší dodnes. Ale zejména za profesionální přístup ke své práci, poskytovanou kvalitu a dodržení svých slibů. Je to sice v jistém směru smutné konstatování, ale takových firem, které jednají v souladu s daným slovem, není rozhodně v dnešní době dostatek.

Pokud tedy budete hledat firmu, která umí nejen kvalitně a precizně uklízet, mýt okna nebo dokonale čistit koberce. Ale přitom také zaručí, že se budete moci spolehnout na dané slovo – oslovte s klidným svědomím firmu A SERVIS LIPKA a zcela jistě nebudete litovat.