Plísně jsou mikroskopické houby, které se nejvíce vyskytují v půdě, takže jsem prakticky všude kolem nás. Rozmnožují se sporami, které jsou tak malých rozměrů, že jsou pro lidské oko neviditelné a přenáší se vzduchem, takže se přenáší na velké vzdálenosti, takže plísní může být napadeno prakticky každé místo, které má vhodné podmínky k tomu, aby se na nich plíseň uchytila.

Největším předpokladem pro růst plísně je vlhkost. Proto je důležité, abyste si ve vašem domě hlídali správnou hodnotu vlhkosti, aby vás plíseň doma netrápila. Tou hodnotou je cca 55%. Pokud je hodnota vyšší, je to znamení, že je u vás příliš velké vlhko. Pak je třeba více větrat, aby došlo k výměně vlhkého vzduchu za suchý vzduch. Jenže někdy ani větrání nepřinese kýžené výsledky a plíseň se může na vaší zdi vyskytnout.

V těchto případech…

V těchto případech je nejlepší čištění a odstraňování plísně přenechat na úklidové firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o., Nátěr proti plísni, která v rámci své služby likvidace plísní Praha zajišťuje kompletní servis v odstranění plísní, řas, hub, sanitrů, výkvětů a jiných mikroorganismů z jakéhokoli povrchu. Jejich zaměstnanci nejdříve plíseň vyčistí pomocí speciálních dezinfekčních prostředků, zeď mechanicky očistí, a poté zeď zamalují barvou a vše nechají proschnout do druhého dne.

Následně na zeď aplikují protiplísňový nátěr LSG, který funguje jako prevence, aby se plíseň znovu nevyskytovala a vydrží řadu let, takže zdi od plísně chrání dlouhodobě. Zaměstnanci této firmy vždy dosahují úspěšných výsledků, tudíž se plíseň už pak na površích chráněném LSG nemůže rozmnožit.