Přestěhovali jsme se do jiného města do rodinného domu k rodičům. Protože už jsou ve věku, kdy potřebují naši pomoc a takto na dálku se to prostě nedalo nějak řešit. Takže jsme došli k razantnímu rozhodnutí, že prodáme náš dům a přestěhujeme se k rodičům do jejich domu. Tak jednoduše to bohužel všechno provést nešlo. Jednak bylo potřeba rodiče přestěhovat z prvního patra domu do přízemí, aby se jim snadno chodilo. Do patra se už tak tak škrábali. Takže to bylo do budoucna nemyslitelné.

Ale už jen to přestěhování a z patra do přízemí a celkové zkultivování přízemí zabralo spoustu času. Nemluvě pak o stěhování našem, to jsme si museli vzít úplně všechno samozřejmě a bylo to docela nekonečné. Spoustu věcí jsme sice vyhodili, ale i tak to trvalo dlouho. A přeskočili jsme fázi, která byla vlastně vůbec ze všeho nejhorší, a to byl prodej našeho starého domu. Měli jsme docela problém najít kupce, který by byl ochotný zaplatit přibližnou sumu, kterou jsme si za dům my představovali. Všem se něco nezdálo, i když to většinou byly takové drobnosti.

Realitní…

Realitní makléř nám pak poradil, že by vše možná mohlo vyřešit odstranění graffiti, kterým nás „poctil“ před pár měsíci vandal. Měli jsme posprejovanou zeď, která obklopovala pozemek, a to hned z té čelní strany, kudy se k domu chodí. Takže to žádný potenciální zájemce samozřejmě nemohl přehlídnout. Takže jsme se rozhodli, že najdeme firmu, která graffiti odstraní. A doufali, že to napomůže rychlejšímu prodeji. Což se pak naštěstí také stalo, protože bez graffiti dům opravdu neměl žádné větší očividné nedostatky.

Na doporučení známých jsme oslovili firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstranění graffiti, která se specializuje na odstraňování graffiti. A udělali jsme moc dobře, jsou to praví profesionálové a práci odvedli velmi pečlivě. Oni zajišťují komplexní servis na odstranění graffiti a kvalitní preventivní antigraffitovou ochranu a následný servis odstranění dalšího graffiti z naší ochranné vrstvy. Preventivní ochranu jsme na starý dům neřešili, to ať když tak dodělají budoucí majitelé.

Ale…

Ale naopak jsme si ji nechali udělat na dům rodičů, kam jsme se přestěhovali, aby nás zase nějaký sprejer nepříjemně nepřekvapil. Jedná se o antigraffiti ochranný nátěr, který zajistí následné jednoduché odstranění, tento servis pak navíc A SERVIS zařídí zadarmo. Antigraffitový nátěr je nanášen v několika vrstvách, přičemž počet vrstev je závislý dle struktury ošetřovaného povrchu.

A SERVIS navíc nabízí nejlevnější cenu antigraffitové ochrany v České republice a to od 120 Kč/m2. Samotný zákrok odstranění graffiti pak probíhal následovně – graffiti co nejvíce zeslabili a poté přetřeli danou fasádní barvou. Zamalovat graffiti ihned a neodstraňovat ho pracovníci A SERVISU nedoporučili. Protože to prý nepřináší dobrý výsledek. Graffiti většinou prostupuje a jsou vidět jeho původní kontury.