V naší firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o. Čištění koberců realizujeme svým zákazníkům kvalitní a precizní strojové čištění koberců za použití profesionální chemie a kotoučového stroje. Naše postupy se mírně liší v závislosti na znečištění a druhu koberce, ale generální vyčištění koberců strojovou metodou provádíme následujícím způsobem. Nejprve naneseme kvalitní kosmetiku, která koberec nejen vyčistí, ale také vydezinfikuje a zbaví jej roztočů a alergenů. Ale je třeba ji nechat několik minut působit.

Poté přichází na řadu kartáčování koberce kotoučovým strojem, který zajistí zbavení struktury koberce nečistot. I pokud máte na koberci zatvrdlé nečistoty, není třeba mít obavy z porušení vláken koberce, protože kotoučový stroj je nejen velice účinný, ale i šetrný. Jeho štětinky se postarají o to, že nerozeznáte důkladněji drhnutou část koberce. Je ale nutné upozornit na fakt, že pokud jste si nechali předtím vyčistit koberec nekvalitní chemií a nespolehlivými metodami, může se stát, že koberec nepůjde vyčistit zcela dokonale.

V těchto…

V těchto případech de dobré vědět, jaká chemie byla tehdy při čištění použita, může se totiž stát, že bude koberec tzv. zapraný a odstranění nečistot nebude úplně možné. Nedoporučujeme uchylovat se k objednávání levných metod v podobě extrakčního čištění. Vzniká tak určitá pravděpodobnost, že místo precizního vyčištění koberce bude koberec ještě více znečištěn a odstranění těchto skvrn bude již nemožné.

S levnými metodami máme sami rozsáhlé zkušenosti a nutno dodat i negativní zkušenosti, kdy jsme často po takových metodách jeli klientů koberec vyčistit naší strojovou metodou. Čištění koberců nabízíme nejen firmám, ale i domácnostem. Naposledy jsme navštívili domácnost, kde se jim stala obzvlášť nepříjemná záležitost. Přestavovali koupelnu a rozbila se jim i pračka, takže si paní nachystala kýbl s vodou, že bude prát na balkóně. Ale když přenášela kýbl s vodou, ve kterém byl už i prášek na praní, tak zakopla o práh a vylila ho na zem.

A to…

A to na tmavý koberec. Snažila se to vyčistit, ale místo toho se jí dařilo koberec akorát více rozmatlávat po koberci. To víte, prací prášek se z koberce opravdu špatně čistí.  A tak se paní obrátila raději na nás. A naši zaměstnanci se už o tu situaci postarali. A po čištění na koberci samozřejmě nezůstali žádné fleky. Proto všem doporučujeme se na extrakční metodu vůbec nespoléhat, i když mnohé zákazníky láká svou nízkou cenou.

Naše služby realizujeme po celém území České republiky, dále i na Slovensku, v Rakousku a v Německu, nabízíme je samozřejmě nejen domácnostem, ale i firmám a podnikům, zkrátka všem, kteří ji potřebují.