Když naši sousedé odnaproti rekonstruovali dům, nebyli jsme zrovna nadšení. Máme totiž malé dítě, a tak neustávající práce nás hodně vyrušovaly. Tečku nakonec tomu vždy dodal všudypřítomný prach. Ač jsme našim sousedům mnohokrát říkali, aby natáhnou plachty, že by se prach kolem tak neroznesl, vesměs je nepoužili. A pak se hrozně divili, proč máme tak zanesená okna. Jednou to už můj manžel nevydržel a začal jim vyhrožovat. Oni se okamžitě stáhli a navrhli nám, že až budou s prací hotovi, tak že si máme objednat firmu a oni to proplatí. My jsme si tehdy říkali, že je to blbost, ale jak se to nakonec hodilo…

Čištění a mytí po stavbě a rekonstrukci zimních zahrad oken, log, fasád, pergol, výkladů v Praze

Když tedy veškeré práce byli hotovy, zašel za námi soused a připomněl nám, že si máme tu firmu skutečně zavolat. Že by ji kdyžtak také rovnou využili. A tak jsme si řekli, proč vlastně ne. Ani jeden z nás jsme předtím ale s ničím takovým neměli zkušenosti, takže naše jediná možnost byla hledat na internetu. Musím říci, že jsem byla překvapená, jak je všechno drahé! Ceny byly všude opravdu vysoké, a tak jsem se rozhodla, že vybereme někoho, kdo má dobré recenze. V sekci vyhledávání

Čištění a mytí po stavbě a rekonstrukci zimních zahrad, oken, log, fasád, pergol, výkladů v Praze, jsme narazila na problematiku jak vyčistit vodní kámen, barvu, silikony a lepidlo ze skla po stržených a odstraněných bezpečnostních folií a polepech z oken a výkladů.

Po nějaké době brouzdání na internetu a pročítání recenzí jsem se rozhodla zvolit pracovníky z firmy A SERVIS LIPKA, s.r.o., Mytí oken. Ti na svých internetových stránkách uváděli, že se zabývají čištěním koberců, mytím podlah, odstraňováním graffiti a plísní, a hlavně mytím oken. A dokonce i oken ve výškách!

Jak vyčistit vodní kámen, barvu, silikony a lepidlo ze skla po stržených a odstraněných bezpečnostních folií a polepech z oken a výkladů

Po chvíli váhání jsem nakonec vytočila jejich telefonní číslo a paní na centrále jsem vše popsala. Byla jsem překvapená, když se sama zeptala, jestli budeme chtít i okna impregnovat, což se mi samozřejmě líbilo. Dokonce byla ochotna nám udělat předběžné nacenění, což mě potěšilo, že jsme plus mínus věděli, s čím můžeme počítat. Když jsem viděla pracovníky k nám přicházet, už jsem měla tušení, že jsem správně vybrala.

Disponovali opravdu velkým množstvím čisticích prostředků. Hned po příchodu se pustili do práce, já jim ještě jednou zdůraznila, ať umyjí i rámy a byla jsem překvapená, když mi úklidový pracovník sdělil, že to je přece samozřejmost! Byla jsem udivena ochotou a hlavně pečlivostí, s jakou okna umývali.

Umyli dokonale opravdu všechno, jak prosklené plochy samotné, samozřejmě jak zvenku, tak zevnitř, okenní rámy i venkovní rolety, které byly opravdu špinavé. Nejvíc jsem ale byla překvapená, jak byla skla lesklá! Nikde jsem totiž neviděla jedinou šmouhu. Chtěla jsem tedy vidět, jaký lešticí prostředek používají, že bych se inspirovala i u sebe doma.

Ale pracovník A SERVIS LIPKA mi vysvětlil, že žádné nepoužívají, že jediné, co k leštění potřebují, je síla a kvalitní bavlněné utěrky. A také mi vysvětlili, že díky impregnaci, kterou na okna použili, zůstanou naše okna déle čistá, protože například při dešti po nich bude voda pouze stékat a bude tak obecně jednodušší je udržovat v čistotě. A co se týče souseda, ten je také ihned využil, a ještě nám poděkoval, že jsme vybrali opravdu dobře.