Když jsme rekonstruovali náš rodinný dům, manžel, který je vášnivým plavcem, si prosadil, že se udělá prosklená přístavba, kde vybudujeme vnitřní bazén. Sice jsem tušila, že mi tím přidá spoustu práce s údržbou nejen bazénu, ale i prosklených ploch, nicméně jsem mu nechtěla kazit radost. Sám mi slíbil, že mi se vším bude pomáhat. Když jsme přístavbu i bazén dokončili, skutečně chvíli fungovala i naše domluva.

Umývání a čištění skleněných pergol a zastření zimních zahrad v Praze

Manžel se staral zejména o dobrá stav bazénu i kvalitu vody. Já jsem holt musela vyleštit všechna okna i prosklenou fasádu v domě. Poté, co jsem podjela na mokré dlažbě a rozbila si hlavu, už jsem z toho umývání tak nadšená nebyla. Společně jsme se rozhodli, že raději investujeme do profesionálů na mytí oken, než abychom se zmrzačili. Co jsme ale měli dělat, když jsme žádnou úklidovou firmu neznali osobně a ani naši známí nám moc v tomto ohledu nepomohli? Sedli jsme si tedy k psacímu stolu a otevřeli laptop.

A z tohoto našeho společného hledání vzešlo rozhodnutí, že na pomoc zavoláme úklidovou společnost, kterou jsme objevili právě na internetu. Společnost Mytí oken se zaměřuje na četné druhy úklidových prací. A mimo jiné umí i dost slušně umývat okna a posléze i vyleštit. Nyní vám přiblížím jejich postup práce při čištění oken. Pro kvalitní umytí oken je pro ně vždycky důležité perfektně umýt celou plochu okna a také neopomenout jeho rámy a parapety.

Jejich technologie mytí oken spočívá v pečlivém umytí rozmývákem a následujícím důkladným setřením skleněné plochy za pomoci stěrky s kvalitní gumou. Po proschnutí umyté plochy pracovníci vyleští okno na sucho čistou bavlněnou plenou. Protože tato firma má opravdu spoustu zkušeností, provádí čištění technologií, kterou nazývají trik suchého leštění. Jednou z hlavních priorit firmy Čištění pergol Praha je kvalita úklidových služeb, i proto nikdy jejich pracovníci nepoužívají lešticí přípravky. Jedná se sice o fyzicky náročnější postup, jelikož okna pracovníci leští pouze na sucho, ale tím je zaručeno, že okna zůstanou mnohem déle čistá.

Firma A SERVIS LIPKA má již za všechna léta praxe dobře prověřeno, že při použití lešticích přípravků jsou po krátkém čase vidět na oknech nevzhledné šmouhy a tahy po leštění. To mě nikdy nenapadlo, že leštidla mohou napáchat více škody než užitku. Okna i prosklenou fasádu u bazénu velmi dobře umyli a vyleštili bez větších obtíží. Měli totiž již ověřený postup a kvalitní vybavení. A jelikož se nám tak dobře osvědčili, objednali jsme si je na pravidelné mytí po tříměsíčních intervalech.