Poskytujeme právní služby. Specializujeme se na obchodní, občanské, trestní právo a právo nemovitostí. Nedávno jsme přesídlili do modernějších kanceláří, které jsou sice krásné na pohled, nicméně otázka jejich údržby zůstala otevřená. Začali jsme ji řešit až za provozu, což nás zbytečně zdržovalo. Skla bylo potřeba vyčistit již před nastěhováním. Jenže jsme nemohli sehnat nikoho, kdo by nám pravidelně zajišťoval výškové mytí prosklených ploch.

Jištění a bezpečnosti při mytí oken ve výšce v Praze

Netušili jsme, že to může být tak složité. Rozhodně jsme vůbec nevěděli, na koho se máme obrátit. Zachránil nás jeden z našich klientů, který si všiml, že skla nebyla nějakou dobu již čištěna. A ten věděl, koho bychom mohli kontaktovat. Doporučil nám služby úklidové společnosti Umývání oken Praha, které sám využívá. Zbytečně jsme tuto naši povinnost neodkládali a nechali jsme si od nich vypracovat návrh. Vyjednávání bylo rychlé a bezbolestné. Nabídka byla více než fér.

A vyšli nám maximálně vstříc i časově, jelikož nelze čistit okna při provozu kanceláře. Bylo tedy nutné, aby se pracovníci dostavili mimo naši pracovní dobu nebo o víkendu. Ani jedna z těchto možností jim problém nedělala. Domluvili jsme se na návštěvu před začátek pracovní doby. Naše kancelář funguje některé dny v týdnu pouze odpoledne, a tak se tyto dvě činnosti daly během jednoho dne sladit snadno. Pracovníci A SERVIS LIPKA nejdříve umyli vnitřní prostory a posléze se vrhli i na vnější část oken.

To, jaké nářadí a pomůcky zvolí, závisí na objektu. Na lehce přístupná a níže položená místa do cca devíti metrů používají teleskopické tyče, výškové práce provádí pomocí žebříků, vysokozdvižných plošin, či horolezecké techniky. Snaží se volit vždy ta nejrychlejší a nejekonomičtější řešení. Jsou schopni udržovat prosklené plochy v perfektním stavu i ve výškách, a to pomocí odborně vyškolených certifikovaných horolezců. Také mají s výškovými pracemi mnohaleté zkušenosti a při práci vždy pečlivě dbají na zásady bezpečnosti. Tým horolezců používá typizované body, umí se slaňovat a také jsou schopni odinstalovat a dát zpět zábrany proti holubům.

V našem případě využili vysokozdvižné plošiny, díky které krásně dosáhli do všech koutů a mohli tak bez rušení dokončit své práce na výbornou. Kanceláře ihned prokoukly. My se můžeme těšit na jejich příští návštěvu, která se bude konat za měsíc. Ale není problém si nastavit kratší či delší servisní cykly. To je samozřejmě plně v rukou zákazníka, jakou variantu vybere. Nejsou výjimkou ani nepravidelné návštěvy nebo jednorázové umytí skel a oken.