V naší firmě  A SERVIS LIPKA nabízíme svým zákazníkům nabízíme řadu úklidových služeb jako je například čištění a umývání fasád, čištění podlah, odstranění starého vosku (polymeru) z podlahy a nanesení nové ochranné polymerové vrstvy, čistění koberců, strojové čištění čalounění. Realizujeme denní a pravidelné úklidy domácností, kanceláří, rezidencí či firem.

Plísně na zateplených fasádách jsou téměř vždy černé, tváří se jako nečistoty

Dále také zajišťujeme i po stavební úklid či úklidové výškové práce. Provádíme také čištění, leštění, mytí oken, mytí výloh a prosklených ploch, a to i ve výškách. Po dohodě čistíme žaluzie, lamely, rolety, a markýzy. Odstraňujeme nedovolené polepy, reklamní polepy, ochranné fólie, samolepky, banery ze všech prosklených ploch. Zajišťujeme i odstraňování plísní a graffiti a s tím souvisí i nabídka ochranných nátěrů. A v tomto článku bychom se chtěli zaměřit na naši službu odstraňování plísní.

S plísní jsou problémy a je třeba věnovat jim zvýšenou pozornost. Nejlepší je samozřejmě plísním předcházet. Jediná a skutečná příčina všech problémů s plísněma je vždy vlhkost, pokud ji odstraníte můžete začít s její likvidací s tím, že se už nevrátí. U fasád je to dnes větší problém, protože na zateplené fasádě máte pouze dva, tři milimetry jemně strukturované omítky a na severních stranách nesvítí sluníčko a fasáda je stále vlhká, takže tam bohužel pomůže pouze protiplísňový nátěr.

A i když se to nezdá, tak se jedná o brutální technologickou chybu a nyní si uvědomte kolik je tímto způsobem zateplených domů. V interiéru je ideální vlhkost je mezi 40 až 60 procenty a je vhodné ji kontrolovat pomocí vlhkoměru. Ke zvyšování vlhkosti v domě kromě nedostatečného větrání přispívá, i když nemáte v koupelně žádná okna, obzvlášť když máte v ní špatně nastavený výkon ventilátoru. Vhodné také není vaření bez používání odsávače páry a nábytek postavený blízko ke stěně.

Spousta lidí si ani neuvědomuje, že i takové na první pohled drobnosti mohou způsobit vážné problémy s plísní. Ale jako na každý problém i zde existuje řešení. A tím je náš anti bakteriální nátěr proti plísním. Je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít.

Pro buňky vyšších organismů je 100% bezpečný. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Záruku tato firma garantuje až 2 roky. Naší poslední zakázkou bylo odstraňování plísní v jednom fotoateliéru, kdy si s tím majitelé už sami nevěděli rady. A protože i fotografování je služba, je potřeba, aby i jejich prostory byly v pořádku. A tak se obrátili na nás, abychom se o to postarali. Plíseň jsme odstranili bez problémů a vše jsme zajistili nátěrem LSG, aby s tvorbou plísně už nemuseli mít žádné starosti.