Nedávno jsem k obědu dělala těstoviny s olivovým olejem a sušeným rajčaty, jenže se mi bohužel povedlo ten olej vylít na zem. A bylo ho vážně hodně. Snažila jsem se to vyčistit, ale měla jsem pocit, že to v kuchyni stejně pořád zapáchá po olivovém oleji. A samozřejmě jsme to tak nechtěli nechat. Tak jsme si s manželem řekli, že bude nejlepší, když si na to najmeme nějakou úklidovou firmu.

Jak ochránit difúzně otevřené podlahy, nejlépe hydrofobní impregnaci

Stejně naše podlaha nikdy nebyla nějak pořádně čištěná, tak už bylo načase. A nakonec jsme si vybrali profesionály na čištění a konzervaci a sice Voskování, impregnace podlah Praha. Tato firma totiž měla nejlepší reference a já se nerada spoléhám na někoho, na koho nejsou dobré ohlasy. I když i to dneska nemusí být pravda. Víte co, dnešní doba je velmi náchylná na umělý obsah a do budoucna to bude ještě horší.

Kdo se nyní zajímá o AI, tak si možná už i ověřil, že třeba GPT si vymýšlí a když se ji zeptáte, proč to udělala, tak Vám odpoví, že Vám chtěla, chtěl udělat radost. Takže, čemu máme v dnešní době digitální věřit. Pracovníci, kteří k nám přijeli, byli velmi laskaví a hned se pustili do práce, ale hlavně mi vysvětlovali, co vše dělají. Ani neměli problém s tím přijet o víkendu, protože jsme si kvůli tomu nechtěli brát v práci volno.

Vysvětlili mi, že pro strojové čištění podlah je důležité používat kvalitní šetrné čistící chemie. Jejich úklidová firma k hloubkovému čištění podlah používá vždy zásaditou chemii pro čištění a odmaštění. U hloubkového čištění je velmi důležité, aby se chemie pod povrchem dostala kapilárně pod nánosy zatvrdlé špíny a nadzvedla ji. Pak už ten jejich rotační kotoučový stroj s tvrdým padem špínu z povrchu vytrhne a zatočí ji na povrch. Je to proces, který je i v tomto čistícím procesu vidět.

Nejprve si ze strojem pracovník nadávkuje vodu s chemii, která je průhledná a čistá, pak postupně začne působit chemie a stroj pomalu rotuje a víc a víc voda tmavne až je úplně černá, to už druhý pracovník vše průmyslovým vysavačem do sucha vysaje. Když silný průmyslový vysavač odsává vodu v pásech se zjevuje čistá a zcela nová a krásná podlaha. S jejich prací jsme byli moc spokojeni. Nejenom že zmizel zápach od olivového oleje, ale podlaha celkově vypadala mnohem lépe, opravdu prokoukla.

Když jsme viděli, jaký zázrak to dokáže, rovnou jsme se s nimi domluvili na čištění podlah v celém bytě. Dále mi doporučili, abychom si nechali podlahu zakonzervovat nanesením vosku. Tímto způsobem se zajistí, že již nedojde k hlubšímu znečištění naši podlahy. Takže po dobu jednoho roku mi bude podlahu chránit natolik, že už se takto nezanese a stačí ji pouze klasicky umývat, jako předtím. Tímto bych chtěla všem služby této společnosti doporučit, protože o kvalitách jejích služeb není pochyb.